Matematică. Clasa a VII-a.

Manual clasa a VII-a

Marius Perianu, Dana Heuberger, Ștefan Smărăndoiu, Cătălin Stănică, Ioan Balica

Preţ: 39 lei
Disponibilitate: Indisponibilă
Manualul școlar a fost aprobat de Ministerul Educației prin ordinul de ministru nr. 5420 / 04.07.2024.
  • Publicată în 2024
  • paperback, 228 pagini
  • Înalţime: 29,7 cm, lăţime: 21 cm, grosime: 1,2 cm, greutate: 420 g
  • Cod: 978606076
  • Editura: Art Klett
  • Nivel învățământ: Gimnaziu
  • Clase: Clasa VII
  • Disciplină: Matematică
  • Alte categorii:
        Clasificare > Editura

Lucrarea a fost realizată în conformitate cu noua programă şcolară pentru disciplina Matematică, clasele a V-a- a VIII-a,aprobată prin O.M. nr. 3393/28.02.2017.

Matematica este arta de a construi realitatea și de a oferi înţelesuri noi cunoașterii umane.
Urmând definiţia artei, matematica presupune exersare și îndemânare, cunoaștere și simţ estetic și, mai ales, imaginaţie și intuiţie. Matematica este poezia ideilor logice, iar adevărurile matematice sunt gamele muzicale în care este scrisă simfonia legilor naturii.
Matematica clasei a VII‑a este povestea marilor descoperiri: începem călătoria măsurând realitatea cu mărimi și forme noi (Unitatea 1: Mulţimea numerelor reale), apoi transpunem problemele practice în modele matematice (Unitatea 2: Ecuaţii și sisteme de ecuaţii liniare) și stabilim coordonate matematice pentru lumea înconjurătoare sau pentru activităţile cotidiene (Unitatea 3: Elemente de organizare a datelor). Realitatea se descrie în forme noi, drepte (Unitatea 4: Patrulatere) sau rotunde (Unitatea 5: Cercul), și se modelează în dimensiuni mai mari sau mai mici (Unitatea 5: Asemănarea triunghiurilor).
Cum orice final amintește de început, ultima aventură aduce împreună numerele și formele geometrice (Unitatea 7: Relaţii metrice).
Pentru ca aventura noastră matematică să fie încununată de succes, manualul ne poartă printre idei, concepte, definiţii și teoreme folosind o exprimare prietenoasă, apropiată de elev, apelând la simţul practic și la intuiţie. Introducerea conceptelor matematice se face plecând de la exemple din realitatea imediată, de la experienţele de zi cu zi. Matematica apare astfel ca o lume deschisă, vie, dinamică, în strânsă legătură cu toate domeniile de activitate, capabilă să formuleze, să descrie și să explice situaţii, probleme, fenomene sau procese.
Deși nu apare la cuprins, adevărata lecţie din acest manual este aceea care ne învaţă să ne punem întrebarea: „De ce?“. Educaţia matematică este nu doar o simplă activitate de învăţare, ci reprezintă
antrenarea minţii pentru a gândi. Manualul oferă, la fiecare pas, momente de investigaţie, de reflecţie, ocazii de a pune întrebări și de a corela răspunsurile posibile cu datele situaţiilor analizate.
Matematica este cea mai frumoasă și mai profundă creaţie a spiritului uman. Umanitatea are nevoie de matematică, pentru că tot ceea ce există în Univers nu este doar descris de matematică, ci este construit din matematică.
Acest manual este ghidul de călătorie în universul minunat al matematicii.
Autorii

 

Vă recomandăm şi