Geografie clasa a VII-a, manual câștigător la licitația din 2024

13 august 2024

Descoperiți aici alte manuale câștigătoare la licitația din 2024
 


Dragi profesori,

 
Echipa Editurii Art Klett vă anunță cu bucurie că manualul de Geografie pentru clasa a VII-a este ales câștigător în cadrul licitației Ministerului Educației. Partea grafică a manualului cuprinde fotografii reprezentative și scheme explicative. Informația  științifică este prezentată într-un mod sistematizat și concis. 

  


Vă invităm: să urmăriți mai jos o scurtă prezentare video a manualului (2-3 min), să răsfoiți manualul online, să aflați mai multe despre autori și să citiți o scurtă recenzie. Alegând manualul Editurii Art Klett beneficiați de planificare, ghidul profesorului, set complet de auxiliare, webinare de formare profesională - toate acestea prin intermediul programului suport.

Tot ce trebuie să știți despre noul manual, în 3 minute! 

 

Aflați opinia colegei dumneavoastră despre manualul de Geografie pentru clasa a VII-a.

 

 

5 motive pentru care manualul editurii Art Klett este prima opțiune a școlilor românești:
 

  1. Acuratețea și actualitatea informațiilor științifice (India – cel mai populat stat al lumii; megalopolisurile Chinei și cele sud-americane; conflictele din Asia, punctele extreme ale continentelor, statistica din secvențele de geografie umană etc.).
  2. Strategia didactică abandonează metodele învechite, descriptive, care forțau elevul să memoreze informații, în favoarea unui demers didactic care încurajează elevul să analizeze critic, să exploreze și să descopere singur sau ghidat de profesor realitățile geografice, reținând esențialul și aplicând în diferite contexte de învățare cunoștințele asimilate.
  3. Lecțiile au fost reorganizate după o schemă simplă, astfel încât elevul să aibă o eficiență maximă în învățare: „folosesc ceea ce știu” → „analizez critic, observ sau explorez conținuturi noi” → „rețin” → „aplic sau explic”.
  4. Grafică modernă, fotografii, hărți și grafice mari, relevante. Sunt folosite infograficele, atât de utile în înțelegerea fenomenelor geografice.
  5. Primul manual de geografie din România la care s-au utilizat, pentru elaborarea ilustrației de pe copertă și a imaginilor pentru deschiderile unităților de învățare, fotografii generate cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI).

  6. Autori de renume, cu o experiență bogată în crearea de pachete educaționale complete (manuale, caiete, atlase, ghiduri ale profesorului, proiectări și planificări) a căror eficiență este confirmată an de an de numărul mare de profesori care aleg să utilizeze materialele lor la clasă.

  7. Caietul de lucru care însoțește manualul este îmbogățit cu elemente digitale interactive, filmulețe educaționale și modele 3D.

  8. Ghidul profesorului este elaborat cu profesionalism, actualizat la nivelul datelor statistice și răspunde exigențelor unui demers didactic performant.

 



În perioada următoare se va deschide platforma de selecție, astfel încât vă rugăm să transmiteți opțiunea dvs. responsabilului din școala la care predați.

Obțineți excelența în educație prin programul-suport pentru profesori!


Venim în sprijinul dumneavoastră cu programul-suport, prin care beneficiați de:

    

Experiența și rigoarea unui autor de prestigiu

 

Prof. univ. dr. SILVIU NEGUȚ este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați geografi din România, cu o activitate îndelungată în realizarea de manuale și auxiliare școlare pentru gimnaziu și liceu, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice; este autor și coautor al unui impresionant număr de cărți științifice și articole de specialitate, publicate la edituri prestigioase din țară și străinătate; vicepreședintele Societății de Geografie din România. Este autor al unui mare număr de lucrări de popularizare a geografiei și a științelor (Un singur PământSpectacolele TerreiMică enciclopedie a României pentru copii și Harta României pentru copii etc.).

Prof. drd. CARMEN CAMELIA RĂDULESCU este cadru didactic specializarea geografie, cu experiență de 28 de ani în învățământul gimnazial și liceal, autor/coautor al unui important număr de auxiliare didactice geografice (volume de teste și sinteze, ghiduri de pregătire pentru diferite examene, caiete de lucru pentru ciclul primar și pentru gimnaziu). Este membru al Corpului Național de experți în managementul educational, membru al Comisiei Naționale pentru specialitatea geografie și membru în grupurile naționale de lucru pentru elaborarea subiectelor la olimpiadele şi concursurile şcolare.

IONUȚ POPA este doctor în geografie al Institutului de Geografie al Academiei Române, cu experiență de peste 15 ani în popularizarea și comunicarea științei (Bursă în comunicarea științei acordată de „Max Plank Institute”, în Germania, în cadrul Programului EICOS – European Initiative for Communicators of Science). Este foarte cunoscut de geografii români ca urmare a activității de 15 ani în calitate de redactor și redactor-șef al revistei Terra Magazin; autor/coautor, traducător și coordonator al unui mare număr de lucrări geografice (atlase școlare, mape didactice, ghiduri turistice, enciclopedii ilustrate pentru copii).

 

  


Aflați cum noul manual poate face predarea mai eficientă:
 

Prof. univ. dr. George Erdeli - Facultatea de Geografie, Universitatea din București

„Lecțiile sunt concepute într-o manieră originală, ce pune accentul pe învățarea prin observare și prin descoperire, esențială în geografie, mai ales prin prisma lucrului cu harta. Imaginile susțin textul explicativ, iar suportul grafic și cartografic este deosebit de util în formarea competențelor prevăzute de programa școlară. Noțiunile sunt introduse gradual, de la simplu la complex, de la general la particular, de la abstract la real, fiecare unitate de învățare fiind completată cu aplicații practice și cu un bogat set de metode complementare de evaluare (investigații, portofolii, proiecte, activități în perechi și pe echipe).

Studiile de caz valorifică teme deosebit de actuale din domeniul geografiei continentelor, care reflectă o abordare modernă, utilă pentru elevi și profesori, prin care se evidențiază importanța studiului geografiei pentru viața de zi cu zi.

Integrând tehnici și mijloace moderne de predare – învățare – evaluare, manualul oferă posibilitatea asimilării cunoștințelor geografice atât în manieră clasică, prin intermediul auxiliarelor de tip hartă, atlas sau caiet, cât și prin intermediul mijloacelor multimedia actuale, în pas cu tehnologia digitală, prin care pot fi înțelese diferite tipuri de fenomene și realități geografice regionale și mondiale/globale actuale.

Un element definitoriu al manualului este reliefarea legăturii dintre geogafie și prelucrarea datelor statistice, pentru a reflecta realitatea geografică dintr-un anumit spațiu sau referitoare la un anumit fenomen. Este remarcabilă actualizarea datelor statistice referitoare la procesele demografice și politice actuale, la schimbările de natură economică, turistică sau comercială. Pentru fiecare tabel, grafic, hartă sau realitate geografică sunt menționate sursele datelor statistice prelucrate precum și anul pentru care s-a realizat actualizarea, în cea mai mare parte a citărilor datele fiind recente.”

Alegând manualele noastre, veți beneficia și de un set complet de auxiliare și materiale didactice, pentru elevi și profesori. 


Selectați cu încredere manualele Art Klett!
 

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la 0217967383 sau la contact@art-educational.ro

 

Vă recomandăm şi